Etapă cenuşie în eşalonul secund pentru Ripensia şi Politehnica

ajf timiș

Politehnica Timişoara pierde după şapte etape de invincibilitate, în deplasarea de la Chiajna. Ripensia face doar un punct pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi.

Etapa cu numărul 24 a fost cenuşie ca vremea de afară pentru Ripensia şi Politehnica. Ripensia a primit vizita Dunării Călăraşi pe arena Electrica, pe un teren mult prea chinuit de ploaie şi numeroasele jocuri disputate de trupa lui Alexandru Pelici şi Poli Timişoara, ultima echipă cu joc pe arena de la Gara Mică chiar în preziua jocului de sâmbătă. De altfel, starea proastă a gazonului de pe Electrica a determinat greşeala lui Valerii Macriţchii care a dus la golul egalizator al Dunării Călăraşi, în repriza a doua a jocului. Moldoveanul Macriţchii a fost înger şi demon pentru Ripensia Timişoara, deschizând scorul în minutul 7. Peste mai bine de o oră, tot el a greșit din cauza terenului în favoarea lui Georgian Honciu, care a stabilit scorul final între Ripensia şi Dunărea Călăraşi, 1 – 1.

Înfrângere după șapte etape

Politehnica Timişoara s-a deplasat la Chiajna din postura echipei care nu a cunoscuse amarul gust al înfrângerii de şapte etape. Jocul a fost aşa cum preconiza tehnicianul Octavian Benga: cu echipa gazdă decisă să facă orice pentru cele trei puncte în joc. Atacantul Mircea Axente a strălucit din nou la Politehnica, reuşind să restabilească egalitatea în minutul 64, cu cel de-al optulea gol stagional. Concordia Chiajna a deschis scorul în prima repriză, prin Bogdan Vişan. Bucuria timişorenilor, încurajaţi de aproximativ 100 de suporteri, nu a durat foarte mult, pentru că Andrei Târnoveanu a avut o execuţie de zile mari dintr-o lovitură liberă din afara careului, la care portarul Murariu a rămas spectator.

La final a fost 2 – 1 pentru Concordia Chiajna. Politehnica pierde astfel după şapte etape de invincibilitate şi primeşte două goluri, adică dublu faţă de cât a primit în cele şapte etape de când este pregătită de Octavian Benga. Ea rămâne cu cea mai bună defensivă din eşalonul secund, dar şi cu şanse aproape de zero pentru a emite vreo pretenţie la unul dintre primele trei locuri la finalul sezonului.

About Post Author