E OK că primăria a tăiat cablurile. Robu: Am câștigat definitiv procesul cu OPC

cabluri

Primăria Timișoara a câștigat în fața Protecției Consumatorilor, în cazul „Ghilotina”. Procesul-verbal întocmit de OPC, în luna martie, pe numele primarului Nicolae Robu a fost anulat definitiv în instanță. Edilul e încântat că au dispărut cablurile din zona Catedralei.

În luna martie, suit într-o nacelă, primarul Nicolae Robu tăia demonstrativ mai multe cabluri atârnate pe un stâlp din zona centrală. Operațiunea „Ghilotina” a lăsat, la vremea respectivă, mai mulți timișoreni fără internet. Au fost afectate și unele servicii ale primăriei, dar și Inspectoratul Școlar Județean, aflat în plin proces de simulare a Bacalaureatului.

Imediat după, cei de la PMT au fost chemați să dea explicații la Protecția Consumatorilor Timiș. OPC a cerut mai multe documente, printre care autorizațiile de dezafectare a cablurilor, contractele cu firmele abilitate să taie cabluri, autorizația CAEN a primăriei pentru tăierea de cabluri și documentele privind securitatea muncii pentru cei care s-au suit în nacelă și au „hăcuit” efectiv firele.

Robu spune că nu era cazul să se facă „vâlvă”

S-a lăsat cu un proces-verbal de amendă, contestat însă în instanță de Primăria Timișoara. Acum, Nicolae Robu anunță că procesul s-a terminat, iar decizia e în favoarea sa. „Am câștigat definitiv procesul cu OPC vizavi de pretinsa ilegalitate a acelei acțiuni. Procesul-verbal vizavi de acea acțiune care a fost făcut sfidător și intenționat pe persoana mea a fost anulat la Curtea de Apel. Sentința este definitivă. Totul s-a desfășurat normal, nu era cazul să se facă vâlvă”, a anunțat, vineri, edilul-șef.

Între timp, primăria a notificat din nou operatorii de cabluri din zona centrală, care erau obligați până la 1 noiembrie să dea jos firele de pe stâlpi. În caz contrar urma un nou episod din „Ghilotina”. Nu s-a mai făcut însă tam-tam pe această temă, iar acum Robu spune că oricum intervențiile municipalității sunt justificate. „Îi doare în cot de oraș. Nu au nicio suferință că prin mănunchiurile de cabluri creează orașului lor o imagine urâtă. N-au nicio apăsare. Și atunci, sigur, noi facem toate notificările, dar când se ocupă domeniul public ilegal și nu se răspunde la notificări de eliberare a domeniului public, suntem în drept să intervenim”, a explicat primarul.

Încântare maximă

Robu este foarte încântat că, în ultimele zile, după montarea celor două catarge din zona Catedralei Mitropolitane, de acolo au dispărut și cablurile. De acum, lăcașul de cult poate fi fotografiat în condiții bune. „Am pus pe Facebook o poză superbă care arată pentru prima dată în ultimii 40 de ani catedrala fără fire. Acțiunea «Ghilotina» nu a rămas fără urmări, pentru că s-au dus în subteran o mulțime de cabluri”, a conchis primarul.

About Post Author