7 august 2020

Drumul Boilor ar putea fi gata la toamnă. Un an de șantier pe 2 kilometri

drumul boilor

Drumul Boilor, la începutul lunii iulie 2020.

La toamnă, dar nu e clar când. Atunci ar putea fi terminat șantierul de la Drumul Boilor. Încă nu e gata o procedură de expropriere, spune acum primarul. Șoseaua de 2 km care a intrat în lucru în iulie 2019 ar fi trebuit să fie finalizată în 8 luni.

S-a început să se lucreze pe drumul care leagă str. Albăstrelelor de DC149, cunoscut și sub denumirea de Drumul Boilor, în iulie 2019. Atunci a predat primaria amplasamentul către asocierea Super Construct – Romtim Instal – Electroechipament Industrial – Trans AR Trust Instalații. Aceasta câștigase contractul de 16,38 milioane de lei. Noul drum care trebuie realizat are aproape 2 kilometri, câte o bandă pe sens, piste de biciclete, trotuare și iluminat public.

În luna mai se pusese primul strat de asfalt, cam pe un sfert din drum. „Mai este de lucru la canalizare și la stabilizarea bitumului. Credem că se va putea circula din luna august”, spuneau, la acea vreme, reprezentanții PMT. Constructorul explica,tot atunci, faptul că, în stare de urgență, lucrurile s-au mișcat mai greu. În plus, erau întârzieri pe partea de canalizare, erau conducte de gaz și erau încă nelămurite unele lucruri cu Transelectrica. Antreprenorul general avansa ca termen luna septembrie, dar cu mai multe condiții.

Mai trebuie o expropriere

Suntem în august și șantierul este încă foarte departe de încheiere. Cel puțin așa se vede de la fața locului. „Se lucrează ceea ce se poate lucra. Se va finaliza în curând și un proces de expropriere care a devenit necesar pentru a putea avea traseul optim. Până la toamnă vrem să fie finalizate lucrările. Sunt lucrări și în subteran care mai trebuie executate, dar destul de puțin”, explică acum primarul Timișoarei.

PMT și-a asumat și construirea unui sens giratoriu la intersecția cu Centura Sud.„A fost o dispută pe tema intersecției Drumului Boilor cu Centura Sud, pentru că nu a fost prevăzută în proiectul centurii. Am lămurit lucrurile și s-a intrat pe procedura tehnică. Se va face o girație. Având în vedere că pe banii existenți pentru Centura Sud nu se mai pot prelua suplimente de lucrări, pentru că s-a atins plafonul până la care se poate merge, asumăm la primărie cheltuielile conexe acelei girații”, spunea edilul șef, la jumătatea lunii iulie. Nu se știe cât ar putea costa acel sens giratoriu. „Nu se va face acum acel sens giratoriu la intersecția cu Centura Sud, dar rămâne să fie făcut, așa cum am făcut cunoscut”, a completat acum primarul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: