Două oferte pentru cele 950 de semafoare pe care le vrea SDM

sdm

SDM are de ales între două companii cu greutate, pentru a alege cea mai bună ofertă de semafoare. Una dintre ele a mai furnizat în acest an peste 140 de dispozitive către societatea timșoreană.

În luna septembrie, Societatea de Drumuri Municipale / SDM / a publicat în sistemul național de achiziții electronice un anunț de achiziție pentru „semafoare LED”. Era dispusă să plătească până la 1,12 milioane de lei pentru 950 de semafoare de diverse tipuri. „SDM dorește să achiziționeze semafoare LED pentru modernizarea intersecțiilor vechi de pe raza municipiului Timișoara, înlocuirea celor avariate din cauza evenimentelor rutiere și pentru realizarea de intersecții noi”, scria în caietul de sarcini.

SDM a primit două oferte: una de la Swarco Traffic și cealaltă de la Altimate, companie care face parte din grupul UTI. Din momentul în care contractul va fi atribuit, furnizorul va avea la dispoziție 20 de zile lucrătoare pentru a livra semafoarele.

În 2020, SDM a cumpărat peste 140 de semafoare. Au fost două contracte, ambele prin achiziție directă, atribuite către Swarco Traffic.

Sistemul de management al traficului din Timișoara, unul dintre motivele de mândrie ale administrației Robu, a fost realizat de asocierea Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA. Acesta a inclus semaforizarea a 44 de noi intersectii ș modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții. De asemenea, au fost montate 13 radare de informare și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu.

SDM cumpără, în această perioadă, și în jur de 5.500 de indicatoare rutiere. Licitația este în desfășurare.

About Post Author