Dominic Fritz, validat ca primar. Urmează învestitura

dominic fritz

La aproape 3 săptămâni de când a câștigat alegerile de primar la Timișoara, Dominic Fritz a fost validat în această funcție. În termen de 5 zile trebuie stabilită și data învestiturii.

„Azi mi-a fost validat mandatul de Primar al Timișoarei câștigat la alegerile din 27 septembrie. Doamna prefect Liliana Oneț are la dispoziție 5 zile să stabilească data învestiturii. Avem atâtea lucruri de făcut și de abia aștept să începem. Parcă nu mai trece timpul”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

Reprezentantul USR PLUS a câștigat la pas alegerile pentru funcția de primar al Timișoarei, organizate în 27 septembrie. Fritz a avut peste 21.000 de voturi în fața liberalului Nicolae Robu, primar din 2012. Potrivit Codului Administrativ, mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri

Următorul pas este constituirea consiliului local. Aceasta are loc în cel mult 60 de zile de la data desfășurării alegerilor. Evident, după validarea mandatele consilierilor locali declarați aleși.

About Post Author