27 ianuarie 2021

Cumpărături în vreme de coronavirus. A dat atacul la spirt!

spirt

Isteria cumpărăturilor și / sau dorința de îmbogățire rapidă capătă noi sensuri în vreme de pandemie. Marți dimineață, la unul dintre lanțurile de magazine pentru cumpărături en-gros, un client a decis să dea iama în stocul de spirt. Asta, deși magazinul a pus limite. Nu l-a deranjat nimeni.

Se cumpără în draci în ultimele zile. Făina, drojdia sau uleiul sunt considerate deja marfă „de lux”, în condițiile în care rafturile se golesc rapid, iar angajații magazinelor nu fac față să le rearanjeze. Un alt produs la mare căutare este spirtul medicinal, deși nu e foarte clar cât de eficient este el în lupta cu noul coronavirus. Dar se spune din bătrâni că e bine să freci orice cu spirt…

O sticlă de „Mona” se vinde, la buticurile de cartier, cu 15-16 lei, așa că e o afacere extrem de profitabilă. Probabil așa s-a gândit, marți dimineață, și cetățeanul din imaginea alăturată. Deși la intrarea în magazin scrie clar că pot fi luate maximum două baxuri dintr-un anumit sortiment, în condițiile în care se vinde doar en-gros, omul a luat… tot! Cititorul de la care am primit fotografia i-a atras atenția unui angajat al magazinului, poate chiar șef de raion, și răspunsul l-a lăsat… mască: „Puteți lua și dumneavoastră cât doriți!”.

În Statele Unite, doi frați au crezut că vor da lovitura cu dezinfectant antibacterian. Au cumpărat nu mai puțin de 17.700 de flacoane, pe care le-au scos la vânzare pe marile rețele de comerț online. Anunțurile lor au fost însă delistate imediat, astfel că au rămas… cu stocul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: