Cumpărături de vară la Casa de Cultură: 100 mese de bar și 3.000 scaune

Casa de Cultură

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a ieșit la cumpărături. Pe lista ultimelor achiziții, mese înalte, de bar, și multe scaune din plastic. A fost nevoie de această investiție pentru că scaunele actuale erau vechi și într-o stare proastă. La ce folosesc mesele nu știm.

Dacă ați trecut prin Parcul Rozelor, sigur ați remarcat în Teatrul de Vară scaunele „coapte” și pline de praf. Altele, din alt model, sunt aruncate, claie peste grămadă, pe malul Begăi. Plouă și ninge peste ele de ani buni, fără să se sinchisească cineva. Scaunele ajung și „pe centru”, la fiecare eveniment organizat de PMT. Iar acum, în vreme de pandemie, când numărul de participanți este strict limitat, cu distanțare fizică, sunt și mai importante. Au fost deja două evenimente de când a fost ridicată starea de urgență: celebrul concert Cargo și serile de film, prezentate de Irina-Margareta Nistor.

Casa de Cultură a decis că e momentul să se înnoiască, așa că a făcut achiziții. S-au cumpărat, așadar, 3.000 de scaune din plastic verde, model „Scilla”, la prețul de 19,99 lei / bucata, cu TVA. În total, 59.976 lei. În aceeași „excursie de cumpărături” au fost luate și 100 bucăți „masă pliantă bar / alb”, la prețul de 238 lei / bucata, cu TVA. În total, încă 23.899 lei. Este vorba despre mese înalte, la care oamenii stau în picioare. La ce folosesc? Nu am reușit să aflăm. Știm totuși că a fost nevoie de cumpărarea de scaune noi „pentru că acelea vechi sunt degradate și pot prezenta pericol”, după cum ne-au transmis reprezentanții PMT, potrivit celor precizate de Casa de Cultură.

Mesele și scaunele au fost cumpărate prin achiziție directă, de la unul dintre lanțurile tip cash&carry. Pentru ambele articole a durat aproape trei ore de la publicarea anunțului, până la acceptarea ofertei.

About Post Author