Cultură on-line. CJ Timiș dă 1,5 milioane de lei pentru proiecte în digital

plata online

foto: Arhivă

CJ Timiș deblochează parțial bani pentru cultură. E vorba de 1,5 milioane de lei, pentru proiecte care se vor derula exclusiv în mediul online. Propunerea va fi votată în viitorul plen.

CJ Timiș a anunțat, în martie, la începutul stării de urgență, suspendarea Agendei culturale a instituției. Pandemia de coronavirus nu permite încă organizarea unor evenimente cu public, iar actorii culturali sunt puși într-o situație nemaiîntâlnită. Se caută soluții, iar una dintre ele, cel puțin temporară, este mutarea în online. Acum, CJ Timiș are o propunere pentru operatorii culturali din județ.

„Domeniul culturii a fost greu încercat în perioada pandemiei. Artiștii trebuie sprijiniți să treacă peste perioada dificilă în care ne aflăm și, împreună cu profesioniștii din domeniu am găsit o soluție. Alocăm 1,5 milioane lei, prin Agenda culturală, pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv online. Procedura de depunere a proiectelor rămâne aceeași. Suntem într-o perioadă în care cuvântul cheie trebuie să fie «adaptare», dar sunt mulți timișeni creativi care vor putea face proiecte interesante”, spune Călin Dobra, președintele CJ.

Propunerea, potrivit aceleiași surse, este prima măsură luată în cadrul programului OcroTim și este destinată sprijinirii a artiștilor independenți. Agenda culturală 2020 a CJ Timiș avea prevăzută suma de 4.4 milioane lei. Primele proiecte care se vor putea depune vor fi cele online, după votul din plen. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

About Post Author