20 ianuarie 2021

Cristian Măcelaru & Romanian Chamber Orchestra: Împreună pentru muzică. Film despre artă și pandemie

romanian chamber orchestra

Photo: Dana Moica

Romanian Chamber Orchestra îi bucură din nou pe cei care iubesc muzica. La finele săptămânii, lansează al doilea film documentar. De fapt, este povestea din „vara pandemiei”, când orchestra a fost într-un miniturneu, iar la Timișoara au avut loc mai multe cursuri pentru tinerii muzicieni.

Romanian Chamber Orchestra reunește 21 de muzicieni români, care fac performanță atât în unele dintre cele mai importante orchestre din Europa, cât și în țară. El va celebra Ziua Culturii Naționaleprin lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”. Filmul încearcă să surprindă starea de spirit a muzicienilor și a dirijorului Cristian Măcelaru în perioada pandemiei, sentimentele care i-au încercat și experiențele avute în noul context global.

El prezintă, de asemenea, fragmente din masterclass-ul de dirijat susținut de Măcelaru și cursurile de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor muzicieni. susținute deAlexandru Tomescu, Irina Simon-Renes, Alina Lepper, Alexandru-Mihai Bota, Ladislau Cristian Andriș, Olga Mănescu și Octavian Lup.

Muzica nu e doar un moft

„Muzica a fost și va rămâne modul cel mai direct prin care noi comunicăm esența sentimentelor noastre”, spune multipremiatul Cristian Măcelaru, dirijorul RCO. Poveștile pe care le puteți urmări pe parcursul filmului sunt despre viața multora dintre noi și experiențele trăite în ultimele luni. Realizat pe parcursul celui de-al doilea proiect al ansamblului Romanian Chamber Orchestra de producătoarea de filme Diana Iabrașu, documentarul vine să întărească viziunea dirijorului Cristian Măcelaru că „muzica nu este doar un moft, ci este vitală pentru societate”.

Documentarul va fi lansat pe pagina de Facebook a orchestrei, în 15 ianuarie, începând cu ora,19:30. El durează 60 de minute și are subtitrare în limba engleză. Primul film documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine” poate fi accesat în continuare pe pagina de Facebook a orchestrei.

Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai acestui ansamblu. Romanian Chamber Orchestra este dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, câștigător în 2020 al Premiului Grammy pentru „Cel mai bun album instrumental solo”. RCO este un proiect organizat de Asociația Tribul Artistic, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Primăriei Timișoara prin Casa de Cultură Timișoara, Primăriei București, prin Centrul de Tineret București, Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: