23 ianuarie 2021

Cristian Măcelaru & Filarmonica Banatul, în concert la Timișoara

cristian măcelaru

Eveniment cu totul special, la Timișoara. Cristian Măcelaru, laureat al Premiului Grammy, va dirija, în concert, orchestra și corul Filarmonicii Banatul. Se va întâmpla în 31 iulie, în aer liber.

În 5 iulie, în ultima seară a Jazz TM, ar fi trebuit ca timișorenii să se bucure de un concert de Grammy. Ar fi fost Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis & The National Symphony Orchestra of Romania conducted by Cristian Măcelaru. Wynton Marsalis, care a înregistrat peste 70 de albume de muzică clasică și jazz, are nouă Grammy-uri. Este singurul artist care a câștigat acest premiu, în același an, atât pentru muzică jazz, cât și pentru muzică clasică. Timișoreanul Cristian Măcelaru și-a trecut în CV Grammy-ul în luna ianuarie, alături de violonista Nicola Benedetti, pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”.

N-a fost însă să fie, pentru că pandemia de coronavirus a anulat ediția din acest an a Jazz TM. Și totuși… timișorenii îl vor putea vedea pe Cristian Măcelaru. Se va întâmpla în 31 iulie, într-un concert în care va dirija orchestra și corul Filarmonicii Banatul. Încă nu a fost stabilită cu certitudine locul, dar, în proporție de 90%, el se va ține în Parcul Rozelor. Este singura scenă din oraș care poate asigura respectarea regulilor de distanțare fizică obligatorii și în cazul artiștilor. Scena care poate fi montată în Piața Libertății este prea mică.

Din această primăvară, Cristian Măcelaru este și cetățean de onoare al Timișoarei. Titlul îi va fi înmânat de primarul orașului, într-o ceremonie care va avea loc, cel mai probabil, tot în aer liber. Dirijorul va susține, în această vară, tot la Timișoara, un curs de dirijat, unic în Europa în 2020, ca parte a proiectului Romanian Chamber Orchestra. (sursa foto: www.macelaru.com)

1 thought on “Cristian Măcelaru & Filarmonica Banatul, în concert la Timișoara

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: