Clubul Epic contestă amenzile de după party: Nu am încălcat prevederile legale actuale

epic

Era puțină lume la petrecere și toți au purtat mască, mai puțin când beau sau mâncau. Asta susțin cei de la Epic, care au anunțat că vor contesta sancțiunile date de polițiști pentru party-ul de sâmbătă seară.

Epic a organizat, sâmbătă seară, când Timișoara era deja în scenariul roșu, petrecerea de închiderea a clubului de vară. În imaginile postate pe rețelele de socializare nu pare că participanții ar fi fost prea preocupați de măsurile de distanțare și de obligativitatea purtării măștii de protecție. Duminică, polițiștii au dat amenzi de 12.000 lei pentru club și au anunțat că vor începe demersurile pentru ridicarea autorizației de funcționare.

Reprezentanții clubului au reacționat duminică noapte. „Epic Vara a funcționat conform legislației în vigoare (…) Odată cu intrarea în vigoare a scenariului roșu, s-a procedat la anunțarea tuturor persoanelor ce apăreau pe lista de rezervări, că masca a devenit obligatorie și pentru clienți (…) Sâmbătă seară nu a fost organizată nicio petrecere privată, ci s-a funcționat conform programului legal. Toți clienții au intrat doar cu masca de protecție, fără excepție. Au folosit masca pe tot parcursul serii, mai puțin în momentele în care au servit masa sau au consumat băuturi”, au transmis ei.

Despre unghi de filmare și lumini, dar nimic despre CJSU

Administratorii admit totuși că nu au reușit să să mențină „distanțarea între persoane”. Ei susțin însă că „acestea au fost într-un număr mic”. Aglomerația din filmulețele postate de clienți este un efect cauzat de „unghiul de filmare sau efectele de lumini care amplifică și dau o dinamică specială”.

Ce urmează? „Nu putem însă accepta încadrarea faptelor și amenda maximă primită. Nu am organizat o petrecere privată, nu am funcționat într-un spațiu închis, nu am permis accesul mai multor persoane decât avem capacitatea legală admisă (…) Vom contesta în instanță încadrarea juridică a faptelor care au generat amenda”.

Cluburile, discotecile și barurile sunt însă oficial închise la Timișoara. Scrie, cât se poate de clar, în hotărârea CJSU luată vineri, 24 octombrie. După ce Timișoara a trecut de indicele de infectare de 3 / 1.000 de locuitori. Alineatul 5 al articolului 2 sună astfel: „Se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor”. Măsura a intrat în vigoare de sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 0.

About Post Author