CJ Timiș are „task force” anti-pandemie. Nica: Încercăm să găsim soluții

nica

A doua zi după ce și-a preluat mandatul, Alin Nica a făcut prima ședință. Președintele CJ a decis să înființeze un grup de lucru pentru combaterea efectelor pandemiei. Acesta va lucra în paralel cu cei de la CJSU.

Președintele CJ, Alin Nica, a venit la serviciu chiar a doua zi după ce și-a preluat funcția. Duminică la prânz, el a anunțat că a fost înființat un grup de lucru care se va ocupa de combaterea pandemiei.

„Din Task-Force-ul pe care l-am înființat vor face parte medici, directori de spitale, specialiști în boli contagioase, în imunologie, reprezentanți ai DSP. În viitor acestui grup li se vor alătura primari din județ, reprezentanți ai sectoarelor grav afectate, rectorul Universității de Medicină. Împreună vom încerca să găsim soluții”, a transmis Alin Nica.

Liberalul are un mesaj și pentru Dominic Fritz, despre care spune că „abia așteaptă să-și preia mandatul” și să i se alăture. Fritz a declarat deja de mai bine de două săptămâni că lucrează la un plan de măsuri care să facă din Timișoara un oraș model în ceea ce privește combaterea pandemiei. „Grupul (…) va face propuneri în baza unor analize cât mai concrete și corecte și va fi liantul între comunitățile locale și Comitetul Județean. Va fi practic un facilitator pentru comunicare eficientă”, a mai spus Nica.

Ce s-a vorbit la prima ședință

La prima ședință au participat dr. Cristian Oancea, managerul de la „Victor Babeș”, dr. Daniel Malița, directorul Spitalului Municipal, Raul Pătrașcu, șeful SCJUT, Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR, col. Sorin Homeag, de la Spitalul Militar, managerul SAJ Timiș, Iancu Leonida, și directorul DSP, Flavius Cioca.

Temele abordate au fost legate de numărul de paturi destinate pacienților cu Covid și o mai bună coordonare între Serviciul de Ambulanță și Spitalul „Victor Babeș”. „Cum putem însă contribui noi, cei care locuim în acest județ? E simplu. Să respectăm cele trei reguli de aur, să facem un efort să purtăm mască, să păstrăm distanțarea, să ne spălăm pe mâini și, evident, să respectăm restricțiile”, a conchis noul președinte al CJ Timiș.

About Post Author