Cerșetorii din Timișoara nu mai stau în intersecții. S-au reorientat

cerșetorii din timișoara

Cerșetorii din Timișoara nu mai stau cu orele în intersecții. Au migrat către cartiere, spre zonele cu magazine, unde așteaptă momentul potrivit să ceară bani. Polițiștii locali spun că numărul este, totuși, în scădere.

Polițiștii locali acționează și în această perioadă pentru depistarea celor care apelează la mila publică pe străzile orașului. Pentru că e vară, cerșetorii din Timișoara își fac simțită prezența tot mai intens, mai ales în zonele aglomerate. Reprezentanții PLT spun că aceștia și-au schimbat comportamentul. „S-a constatat o migrare a cerșetorilor din intersecții către arterele pe care se află diverse magazine. Ei preferă să stea la umbră și să agaseze persoanele care ies de la cumpărături în cartiere. Atragem atenția în continuare cetățenilor să nu le ofere bani”, transmit poliștii locali.

De la începutul anului au fost identificați 454 cerșetori și oameni ai străzii. E mai puțin decât anul trecut, când, în aceeași perioadă, au fost prinși 486. „Astfel de persoane au fost depistate pe străzile C. Brediceanu, Calea Aradului, Calea Șagului, General Dragalina, Gh. Lazăr, L. Rebreanu, dar și în Parcul Dacia, Parcul Catedralei, Piața 700, Piața Traian, Piața Libertății, Unirii și Victoriei”, spun cei de la PLT. Cetățenii sunt rugați ca, în cazul în care observă astfel de persoane, să sune la numerele de telefon 0256-968 sau 0256-246.112.

About Post Author