5 iulie 2020

Ceau, Cinema!, în 2020: raze de speranțe din proiector. La Capitol și Arta, în aer liber

ceau

Va fi Ceau, Cinema!, ediția a șaptea. Deși sunt vremuri întunecate, ar putea fi momentul perfect să vezi un film. Festivalul se va ține între 16 şi 19 iulie, la Grădina de Vară „Capitol” şi în fostul cinematograf Arta. Filmul de deschidere este „Ivana cea Groaznică”, al regizoarei sârbo-române Ivana Mladenović.

Ediția din 2020 a Ceau, Cinema! ar fi trebuit să fie una… de tot râsul. „Câteva ordonanțe militare și cinci scenarii mai târziu, a devenit o ediție râsu’-plânsu’. La ora asta nu avem nicio finanțare publică (de obicei întârziate, call-urile de proiecte pentru sectorul independent au vocea și mai răgușită anul ăsta). Vremurile par întunecate. Însă, știți cum se spune: când e întuneric, e momentul perfect să dai drumul la film. Așa că facem o ediție limitată, redusă la esența festivalului: filme în aer liber, oameni împreună în fața marelui ecran demonstrând că viața bate covidu’” spun organizatorii.

„Ivana cea Groaznică” deschide festivalul

Între 16 și 19 iulie, la Grădina de Vară „Capitol” şi în fostul cinematograf Arta, nu și la Gottlob, o să vă puteți bucura totuși și filme, ca-n fiecare vară. Cu distanțare, desigur. Filmul care va deschide ediţia din acest an este „Ivana cea Groaznică”, producție România-Serbia, regizată de Ivana Mladenović. Aceasta joacă şi rolul principal şi va fi prezentă la proiecţie pentru o discuţie cu publicul. Recompensat cu premiul special al juriului secţiunii „Cineasti del Presente” la Festivalulde Film de la Locarno 2019, lungmetrajul a fost prezentat în mai multe festivaluri internaţionale, printre care cele de la Zagreb, Angers, Trieste, Belgrad sau Göteborg. „Ivana cea Groaznică” este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe.

Ajuns la ediţia a şaptea, Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală. Partener strategic – coordonator program de educaţie cinematografică este Asociaţia Culturală Contrasens, prin programul „The Other Europe’s Cinema / Cinematografia celeilalte Europe”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: