6 iunie 2020

Câte 50 de măști gratuite, pentru românii fără posibilități materiale

măști

Guvernul plătește 230 de milioane de lei pentru măști de protecție care vor fi date gratuit persoanelor defavorizate. Se estimează că 2,3 milioane de români vor primi, în următoarele două luni, câte 50 de măști.

Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale. Suma alocată pentru această achiziție este de 230 milioane lei.

„În următoarele două luni, fiecare persoană eligibilă va primi 50 măști de protecție. Vor beneficia de acest sprijin aproximativ 2,3 milioane de persoane”, a transmis DSP Timiș. Măștile vor fi distribuite cu prioritate către:

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
  • persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare
  • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Măștile vor fi cumpărate de Ministerul Sănătății și vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale, cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: