Casa Werth din Peciu Nou are fundație. Lipsesc 8.000 de lei ca să poată fi ridicată la roșu / FOTO

casa werth

Când oamenii se adună pentru o cauză bună, ei fac minuni. Se întâmplă și la Peciu Nou, unde o casă începe să se ridice încet-încet, datorită ajutorului comunității. Poți să ajuți și tu, fiindcă orice sprijin este binevenit.

„Suntem foarte bucuroși că lucrările la Casa Werth din Peciu Nou avansează. S-a turnat fundația. Mulțumiri tuturor donatorilor și constructorilor! Ne mai lipsesc 8.000 lei pentru a acoperi costurile construirii casei la roșu, dar suntem siguri că se vor găsi destui oameni inimoși să ne sprijine”, spun cei de la Acasă în Banat.

E o poveste despre viață și despre cum, dacă vor, oamenii pot să facă mult bine. În luna mai, la Peciu Nou, casa familiei Werth a fost distrusă în totalitate de un incendiu. Au rămas pe drumuri doi adulți și doi copii. Familia Werth este ultima familie de șvabi bănățeni rămasă în Peciu Nou și tot ce le-a mai rămas în urma flăcărilor a fost un șopru. Era însă evident că nu vor putea locui acolo.

Aici a intrat și-a intrat în rol comunitatea locală, dar nu numai. Sawan Hadina și Sebastian Suciu au început campania de strângere de fonduri. I-au sprijinit, de la început, părintele Tiberiu Benescu, preot-paroh ortodox român din Peciu Nou, comunitatea șvabilor, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara și Federația Caritas. Primăria Peciu Nou au sprijinit administrativ și logistic demersul pentru construirea noii case. Apoi, sute de donatori au adăugat, fiecare după posibilități, câte ceva la „pușculiță”.

Cum puteți ajuta

Asociația Acasă în Banat s-a alăturat și ea demersului. Dacă doriți să ajutați ca familia Werth să intre în iarnă într-o casă nouă, e simplu: puteți face donații, prin transfer bancar, menționând în descriere „pentru Casa Werth din Peciu Nou”. Acestea sunt conturile:

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com
Revolut: 0748918091

Și nu uitați: împreună suntem #acasinbanat.

About Post Author