4 iulie 2020

Campanie electorală fără mitinguri. Candidaţii şi alegătorii trebuie să se adapteze la online

campanie

Premierul Ludovic Orban anunță o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice și cu respectarea măsurilor de protecţie. Alegerile generale ar putea avea loc chiar de Moș Nicolae.

Invitat într-o emisiune la Digi24, premierul Ludovic Orban a anunțat că alegerile locale ar putea avea loc pe data de 27 septembrie. Va fi, spune acesta, o campanie electorală fără adunări publice, cu accent pe mediul online. „Am adoptat în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale (…) Dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască. Se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii, şi alegătorii”, susține premierul.

Secțiile de votare vor fi și ele organizate în așa fel încât să fie respectate măsurile de prevenție. „În organizarea secţiilor de vot trebuie să iei măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre. Se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie…. Toate regulile trebuie respectate”, a mai spus Orban. Potrivit premierului, alegerile generale ar putea avea loc pe data de 6 decembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: