Bun simț a la Colterm: anunță o avarie după 24 de ore. Și se miră că rămâne fără abonați

colterm

CET Centru

Colterm și-a dat din nou cu firma în cap. Societatea de termoficare a lăsat în frig mare parte din oraș, fără să aibă măcar bunul simț să anunțe avaria. A făcut-o după 24 de ore.

Joi după-amiază, caloriferele aflate în mare parte din cartierele din Timișoara s-au răcit brusc, iar spre seară erau abia dezmorțite. Colterm nu a anunțat nimic, nici măcar pe pagina de Facebook. Totuși, comentariile revoltate ale abonaților au primit răspunsuri standard: că este o avarie și că aceasta va fi remediată. Același lucru a fost transmis și prin dispecerat, unde angajații au avut de gestionat multă supărare.

Avarie la cazan, plus lucrări neprevăzute

Vineri lucrurile au început să revină la normal și, la 24 de ore, de la avarie, Colterm s-a trezit că e momentul să facă precizări. Și să le spună abonaților că au fost… probleme.

„În cursul zilei de joi, 26 noiembrie 2020, s-a produs o avarie la unul dintre cazanele de la CET Sud. Remedierea acesteia, în mod normal, necesita doar câteva ore, timp în care temperatura apei din instalații nu ar fi avut timp să se răcească, astfel încât să nu se resimtă în calorifere. Din nefericire, în timpul reparațiilor au apărut lucrări neprevăzute, motiv pentru care punerea în funcțiune a cazanului s-a produs mai târziu decât era estimat, ceea ce a dus la o scădere a temperaturii în calorifere. Atât avaria survenită la cazan, cât si celelalte lucrări de ordin tehnic au fost remediate”, au anunțat reprezentanții societății de termoficare, care și-au cerut și scuze, la final.

În urmă cu aproape două săptămâni, primarul Dominic Fritz a anunțat că a trimis guvernului un memoriu către guvern, solicitând sprijin pentru Colterm. Doar pentru a trece iarna e nevoie de aproape 70 de milioane de lei, fără a lua în calcul cele peste 100 de milioane de lei, datorii care se tot „rostogolesc”.

About Post Author