23 ianuarie 2021

Bd. Cetății, pregătiri de șantier. Porr Construct se va ocupa de lucrarea de peste 17 milioane de euro

bd. cetății

Oferta depusă de asocierea de opt firme, cu lider Porr Construct, a fost acceptată de Primăria Timișoara. Bd. Cetății are constructor. În trei ani, aici ar trebui să se circule cu totul altfel.

O singură ofertă pentru șantierul de peste 18 milioane de euro de pe Bd. Cetății. Porr Construct este liderul unei asocieri din care mai fac parte încă șapte firme. Primăria urmează să decidă acum dacă oferta este conformă cu cerințele.

Primăria Timișoara a scos la licitație, în luna mai, reabilitarea Bd. Cetății, bucata dintre Calea Bogdăneștilor și Calea Torontalului. „Traseul liniei ce urmează a se reabilita va urmări traseul liniei de tramvai existente, ca linie de tramvai proprie cu suprastructura căii înierbată, cu fundație pe longrine și spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai. (…) Platforma carosabilului va rămâne pe amplasamentul existent. Se vor amenaja spații verzi prin acoperire cu covor de gazon și plantarea unui număr sporit de arbori”, era descrisă lucrarea.

Practic, vorbim despre modernizarea carosabilului şi a liniilor de tramvai, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi. În total, 1,57 km linie dublă de tramvai, 25.800 mp de carosabil, peste 12.000 mp de trotuare, 25.000 mp spații verzi și 10 stații de tramvai. Nu trebuie uitate nici pistele de biciclete, în lungime de peste 3,5 kilometri. Prețul maxim oferit de PMT era de 85 de milioane de lei, cu TVA., adică 18,6 milioane de euro.

Ofertă unică

A fost depusă o singură ofertă, din partea unei asocieri de firme al cărei lider este Porr Construct. Ceilalți parteneri sunt Baicons Impex, IMSAT, Sanel, Swarco Trafic România, Manro SRL și SC Pesit Rom SRL. Oferta a fost evaluată de cei din PMT și a fost considertă conformă, astfel că urmează acum semnarea contractului.

Suma pe care se va încheia acesta este un pic mai mică decât cea maximă preconizată de PMT. Este vorba despre 83,7 milioane de lei, cu TVA, sau 17,3 milioane de euro. Banii vor fi, în principiu, de la bugetul local. Proiectul se află totuși pe lista de rezervă de la ADR Vest. Dacă se fac economii în alte părți, ar putea primi o parte din finanțare din fonduri europene.

Șase luni proiect, apoi șantier

„Câștigătoare este Porr Construct, o firmă care a mai avut și are lucrări la Primăria Timișoara. E o firmă renumită mai ales în toată Europa, dar cred că și dincolo de granițele Europei, firmă foarte bună. Cel puțin în colaborarea cu noi nu am ce să reproșez. Prima lucrare mare pe care a avut-o, cu mine ca primar, a fost modernizarea Pieței Bălcescu”, a spus, vineri, edilul-șef.

Șantierul propriu-zis de pe Bd. Cetății nu poate începe mai devreme de primăvara anului viitor. Termenul pentru acest contract este de 36 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și restul pentru execuție. Pe lângă amenajarea din Piața Bălcescu, Porr Construct s-a ocupat și de lărgirea Pasajului Jiul și va face și extinderea Bd. Sudului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: