Bani în plus în pandemie, pentru profesori și personalul din educație. Propunere de la Alfred Simonis

simonis

După începerea anului școlar, în contextul pandemiei, profesorii și personalul auxiliar din învățământ ar trebui să primească bani în plus. Așa cum primesc cadrele medicale. Este propunerea deputatului PSD de Timiș Alfred Simonis, care are și o inițiativă legislativă pentru pensionari.

Liderul deputaților PSD din Parlament a depus o propunere legislativă care are ca scop asigurarea unui sprijin financiar pentru personalul din învățământ, extrem de expus pandemiei odată cu începerea anului școlar.

„Este vorba de acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului. Facem ceea ce s-a făcut și pentru medici şi personalul auxiliar. Începe şcoala, iar personalul din învățământ va fi extrem de expuşi. Proiectul de lege prevede ca profesorii să beneficieze de 2.000 de lei, iar personalul auxiliar de 1.500 de lei, pentru că sunt categorie vulnerabilă în această perioadă de deschidere a şcolilor”, explică Alfred Simonis.

În același context, deputatul de Timiș a anunțat și că PSD va pune pe ordinea de zi a Comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat o rectificare bugetară care ca scop principal eliminarea articolului prin care pensiile din Romania au fost diminuate cu 26%. „”Dacă săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare. Guvernul nu va avea niciun mecanism prin care să evite, oricât de mult și-ar dori, majorarea de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a mai susținut Simonis.

About Post Author