Autobuze electrice la Timișoara, poate la iarnă. Ofertele primite acum un an, evaluate până în octombrie

transport

Publicitate avem. O să avem și proiect de peste 120.000 euro pentru platforma de garare și stații de încărcare. Doar autobuze electrice nu pare că… vom avea prea curând. Ministerul Dezvoltării a prelungit până în octombrie termenul de evaluare pentru ofertele de la licitația pornită acum mai bine de un an.

Licitația pentru cumpărarea a 44 de autobuze electrice a fost lansată de Ministerul Dezvoltării în februarie 2019. Au fost depuse, acum un an, trei oferte, New Kopel Car Import – Shlomo Motors LTD, Solaris Bus & Coach și Bozankaya Otomotiv Mak. Evaluarea ar fi trebuit terminată în toamna trecută. Nu s-a întâmplat însă. „Având în vedere lipsa experților cooptați din partea unor organisme / instituții care dețin specialiști ce ar putea analiza specificațiile de natură tehnică (…) precum și faptul că membrii comisiei nu dețin pregătire în acest sens, evaluarea tehnică se desfășoară cu dificultate (…) vă rugăm să aprobați prelungirea perioadei de evaluare a ofertelor (…) până la semnarea raportului procedurii de atribuire”, scria șeful Direcției Generale Achiziții din MDRAP, Remus Uretean.

În februarie 2020, la un an de la lansarea licitației, primarul Timișoarei anunța că lucrurile sunt aproape rezolvate. „Vestea bună vizavi de cele 44 de autobuze electrice este că licitația este spre final. Este aproape gata analiza tehnică a ofertelor. Se va comunica rezultatul probabil în circa o lună (…) Nu avem o hârtie oficială. Informația mi-a fost comunicată de secretarul de stat Cătălin Iapă”, declara edilul șef.

Suntem în a doua jumătate a lunii mai și nici urmă de autobuze. Între timp, în 6 mai, PMT a semnat contractul pentru „servicii de informare, publicitate și promovare pentru proiectul «Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 18 m, Brașov, Timișoara», finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4”. Acesta a fost atribuit, pentru aproximativ 86.000 de lei, unei firme din Brașov.

SF + PT de peste 120.000 euro

Acum, primăria vrea să încheie un contract pentru „servicii de proiectare aferente obiectivului de investiţii «SF+PT – Lucrări de energoalimentare a staţiilor de încărcare, reţea de alimentare locală şi platformă de garare pentru autobuze electrice»”. Este vorba despre proiectarea pentru:

  • Platformă pentru gararea celor 44 autobuze electrice și pentru amplasarea stațiilor de încărcare lentă cu energie electrică
  • Amplasare post de transformare
  • Racordare utilități (apă, canal, energie electrică)
  • Amenajare drumuri de acces, spații verzi etc.

„Serviciul de proiectare constă în întocmirea studiului de fezabilitate (…), a documentaţiei tehnice pentru obţinerea autorizaţiei de construire, proiectului tehnic, caietelor de sarcini, detaliilor de execuţie, plan SSM şi asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada desfăşurării procedurii de achiziţie a lucrărilor de execuţie şi pe parcursul execuţiei lucrărilor până la finalizarea implementării proiectului şi predarea proiectului As Built pe specialităţi, la recepţia lucrării. De asemenea, pentru asigurarea funcționalității unui număr de 15 stații de încărcare rapidă, vor fi instalate și se vor realiza lucrări de racordare pentru 12 posturi de transformare, conform avizelor tehnice de racordare la instalații electrice emise de E-Distribuție Banat S.A”, scrie în anunțul de licitație. Cele 12 posturi de transformare sunt amplasate în Calea Aradului, Calea Buziașului, Calea Șagului, Calea Torontalului, bd. Dâmbovița, Piața Mărăști, Calea Stan Vidrighin, str. Apicultorilor, str. Ovidiu Balea, str. Polonă, str. Traian Grozăvescu și încă într-un loc „intravilan”.

Suma maximă oferită este de 595.000 lei, cu TVA, adică 122.954 euro. Ofertele sunt așteptate până în 2 iulie, iar contractul va avea o durată de 120 zile.

Ofertele pot fi evaluate până în octombrie

Ministerul Dezvoltării va cumpăra, cândva, 56 de autobuze electrice, din care 44 vor ajunge la Timișoara. Restul vor merge la Brașov. Finanțarea nerambursabilă în valoare de aproape 185 de milioane de lei, prin POR 2014-2020, a fost aprobată la 1 octombrie 2019, printr-un ordin al ministrului Dezvoltării Regionale. Valoarea integrală a proiectului este de 226,1 milioane de lei. Aproape 25 de milioane de lei vor veni de la bugetul de stat. Beneficiarii, adică primăriile din Brașov și Timișoara, trebuie să asigure o cofinanțare de 2%.

Evaluarea tehnică și financiară a ofertelor depuse a fost prelungită, conform SEAP, până la 10 octombrie 2020. Perioada de implementare a proiectului – adică termenul limită până la care pot fi livrate autobuzele – este 48 de luni.

About Post Author