23 ianuarie 2021

Aproape 23.000 de euro, despăgubiri pentru garaje demolate. La unii, banii vin după doi ani

garaje

21 de foști proprietari de garaje demolate de primărie vor primi, în sfârșit, despăgubirile pe care le permite legea în cazul lor. În unele situații, negocierile s-au purtat în urmă cu doi ani, dar abia acum sumele au ajuns în plenul CL.

În 2015, prin HCL, au fost declarate de interes public local unele terenurile aparţinând PMT, în vederea efectuării unor lucrări de modernizare şi funcţionalizare a acestora. Pe unele dintre aceste terenuri, situate între blocuri, erau construite garaje. „Datorită faptului că în unele contracte de concesiune au fost înscrise clauze de despăgubire, proprietarii acestor garaje au fost invitați la Comisia de Negociere cu Terţii în vederea acordării unor eventuale despăgubiri”, scrie în referatul proiectului.

Acum, consilierii locali au fost de acord cu despăgubiri în cazul a 21 de proprietari de astfel de construcții. Deciziile de acordare a unor sume de bani au fost luate, pentru unii dintre aceștia, încă din 2018. majoritatea proprietarilor vor primi câte 1.000 de euro / garaj. Doi dintre ei vor primi câte 1.400 euro, iar unul, 2.000.

Garajele pentru care vor fi acordate despăgubiri erau pe str. Vasile Balmuș, Aleea Icar, Aleea Azurului – Aștrilor – Sirius, str. Sirius – Sudului – Intrarea Arenei, str. Sirius – Arenei – Rachetei – Bd. Sudului, str. Zoltan Kodaly, str. Transilvania – Clăbucet – Vlăsiei, str. Amforei – Ulmului, str. Luminii și str. Rusu Șirianu – Kiriak.

În luna iunie, primarul Timișoarei anunța pe Facebook că „am demolat toate garajele din cartierul Soarelui! Deci, cartierul Soarelui din Timișoara a devenit primul cartier din România liber de garaje (…) următorul la rând: Cartierul Calea Buziașului, în baza aceluiași proiect. În paralel și apoi în continuare, vom face aceleași intervenții în toate cartierele orașului”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: