21 ianuarie 2021

A murit profesorul Nicolae Pușcașu, sufletul Palatului Copiilor

nicolae pușcașu

Prin mâna lui au trecut, de-a lungul timpului, mii de copii care au învățat, de drag, ce e muzica. Grupul Flores, pe care l-a fondat, a fost, ani la rând, un reper al Timișoarei. De acum însă, despre profesorul Nicolae Pușcașu se vorbește la trecut.

„Diplome, ore de muzică, spectacole, turnee, festivaluri, apariții televizate, emisiuni de radio, colaborări cu artiști de muzică ușoară din țară, lecții de pian și nenumărate piese am adunat în cei șapte ani cât mi-a fost dascăl! Primul meu dascăl în muzică! Ne-a învățat să fim uniți, să fim prieteni și chiar trecându-i prin mână mii de copii, ne știa pe fiecare în parte, cu părinți, cu bunici; ne iubea! Copilăria mea e legată de grupul Flores, de unde am rămas cu prieteni pe viață și cu cele mai frumoase amintiri! Cu siguranță toate îi sunt datorate domnului profesor Nicolae Pușcașu!”, a scris, pe Facebook, solista de muzică populară Doriana Talpeș.

În primăvară, prietenii profesorului Nicolae Pușcaș făceau apel la cei care puteau dona sânge în sprijinul acestuia. Boala însă a fost, de această dată, mai puternică, iar îndrăgitul dascăl s-a stins din viață. Nicolae Pușcașu era, de multă vreme, directorul Palatului Copiilor din Timișoara, instituție pe care a încercat s-o facă mereu cât mai prietenoasă și mai atrăgătoare pentru cei mici. Asta, indiferent de condițiile grele în care a trebuit să-și desfășoare activitatea. În urmă cu 23 de ani, Nicolae Pușcașu a fondat grupul Flores, prin care au trecut sute de copii talentați. În 2012, prof. Pușcașu a primit Premiul de Excelență al Municipiului Timișoara. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

9 thoughts on “A murit profesorul Nicolae Pușcașu, sufletul Palatului Copiilor

 1. Grupul Flores a fost infiintat de dl prof Ioan Matasaru in 1979, nu de dl Puscasu. Grupul Flores al dlui Matasaru este cel cu renume mare, in care erau chitaristii. Dl prof Puscasu a infiintat grupul MINI FLORES care este cu totul altceva…. E o confuzie.

  1. Așa e!!!Acum 35 ani,invatam ghitară cu dl.profesor,,Giovanni”Matasaru.Ceva mai târziu,a înființat Grupul Flores!Acum…amandoi sunt într-o lume mai buna 😣

   1. Dl Matasaru traieste!!! Si e bine, mersi! Vb cu el adesea la tel despre grupul de copii chitaristi pe care l-am preluat de la dumnealui acum cativa ani. Este ok, traieste, nu a murit!!!

 2. Nu-i chiar confuzie. Grupul Flores chiar exista si functioneaza desi in acest sezon nu au mai reusit sa inceapa repetitiile din cauza bolii d-lui profesor.

  Ce se stie este ca au existat mai multe Grupuri Flores, unul cu chitaristi si solisti vocali infiintat in 1979 de dl. prof. Ioan Matasaru (Palatul Pionierilor) care a functionat probabil pana prin 1989 cand fondatorul a plecat in Italia. Apoi acum 23 de ani Dl. Prof. Puscasu a reinfiintat Grupul Flores dar nefiind destui chitaristi la Palat a optat doar pentru un grup vocal iar MiniFlores -ul a fost versiunea pitica a noului Grup Flores unde evoluau prescolarii si scolarii din ciclul primar. Acestea sunt informatii aflate de la profesorii din Palat pe culoarele sallor de repetitie sau de concerte sau chiar de la prof. Puscasu.

  1. Un grup care a fost deja infiintat de o persoana…, nu mai poate sa fie reinfiintat de catre altcineva… Dl Puscasu s-a ocupat doar de Miniflores.

 3. De parca mai contează acum cine ce a înființat.. A plecat un OM cu suflet mare, care a făcut doar lucruri frumoase cu cei mici.. Nu are nici o importanta în acest moment altceva.. Sa ne bucuram cei care l-am cunoscut și sa ne rugam sa fie într-un loc mai bun, unde sa nu aibă nici o durere ☹️☹️😪

 4. Cred ca la aceasta postare era de transmis tristetea ca l-am pierdut si un „Dumnezeu sa-l odihneasca „.Apoi daca va roade polemica sau stirea e erona despre acel grup sa postati alta unde sa se dezbata asta

 5. Dumnezeu sa-l odihnească.Fetita mea a început în mini Flores la 5 ani,cand a mai crescut a intrat în grupul Flores alături de domnul Puscas.A petrecut 13 ani alături de acest minunat om.A iubit copiii din tot sufletul si a lasat un mare gol in inimile lor,a părinților și a bunicilor….Drum lin printre îngeri,domnule profesor….

 6. Un gând pios și un sincer omagiu pentru Dl. Nicolae Pușcașu, mi-a fost Director și coleg, la Palatul Copiilor, la debutul activității mele didactice, am aflat abia acum că nu mai este printre noi. Sincere regrete, veți rămâne mereu in amintirea celor care v-au fost alături, v-au iubit al v-au apreciat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: