A doua licitație pentru autobuze electrice de 35 de milioane de euro. Ministerul Dezvoltării încearcă iar

autobuze electrice

Ministerul Dezvoltării încearcă din nou: a lansat a doua licitație pentru 44 autobuze electrice destinate Timișoarei. Prima procedură a fost anulată după un an și jumătate. În luna octombrie, ministrul Ion Ștefan spunea că „timpul le va rezolva pe toate”.

Ministerul Dezvoltării a lansat din nou licitația pentru autobuze electrice. Este vorba despre „56 autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes”. La Brașov vor ajunge 12 dintre acestea, urmândă să fie construite și 4 stații de încărcare rapidă și 12 stații de încărcare lentă. Restul de 44 sunt pentru Timișoara și, în cele 172,5 milioane de lei, cu TVA, suma estimată de minister, intră și construirea a 15 de staţii de încărcare rapidă și 44 de staţii de încărcare lentă. Ofertele pot fi depuse până în 15 decembrie.

E a doua licitație, după ce prima, lansată în februarie 2019, a fost anulată un an și jumătate mai târziu. Au depus oferte atunci New Kopel Car Import – Shlomo Motors LTD, Solaris Bus & Coach și Bozankaya Otomotiv Mak. Perioada de evaluare a fost prelungită, după ce Direcția Generală Achiziții din Ministerul Dezvoltării a invocat „lipsa experților”. În cele din urmă s-a renunțat, neajungându-se nici măcar în faza de selectare a unui câștigător.

„Sunt într-o procedură”

Aflat în vizită la Timișoara în luna octombrie, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, habar n-avea ce s-a întâmplat. „Dacă vorbim despre licitațiile despre autobuze, sunt oarece probleme de contestații, de reformare a caietelor de sarcini și tot așa (…) Vreau să înțelegeți că sunt într-o procedură și atunci când se vor finaliza atât contestațiile, cât și evaluarea proiectelor, noi suntem pregătiți (…) Interesul nostru este să finalizăm aceste proiecte, dar timpul le va rezolva pe toate”, spunea acesta.

În luna octombrie fost lansată a treia oară și licitația de autobuze electrice pentru Lugoj. Primele două au fost anulate din motive de procedură.

About Post Author