309 pe un loc. Interes uriaș pentru postul de administrator public la Timișoara

Primăria Timișoara

foto: Arhivă

Cu aproape 130 de CV-uri depuse în ultima zi. Așa s-a terminat depunerea de documente pentru cei interesați de postul de administrator public la Timișoara. Primarul Dominic Fritz putea să numească direct pe cineva, dar a preferat să deschidă o competiție.

Exact 309 persoane și-au depus CV-ul la competiția deschisă la Primăria Timișoara, pentru postul de administrator public. Oamenii au putut trimite CV-uri până miercuri seară și s-au înghesuit în ultima zi. „Este un post unde eu, ca primar, am dreptul să numesc o persoană și m-am decis să fac un concurs deschis pentru asta. Până astăzi, până azi dimineața, am primit 180 de CV-uri pentru acest post. Încă nu le-am deschis, înca nu le am citit, dar mă bucur că există un interes mare. Cred că asta e un semnal clar ca timișorenii, și dincolo de Timișoara, vor să facă parte din această profesionalizare a administrației locale”, declarat marți primarul Dominic Fritz.

Codul Administrativ îi dă dreptul primarului șef să-și numească prin dispoziție un astfel de colaborator. Primul care a ocupat această funcție în istoria PMT a fost Sorin Drăgoi, numit de fostul primar Nicolae Robu. Primul care a trecut printr-un concurs pentru ea – din postura de unic candidat – a fost Robert Kristof.

Cel care va fi ales va fi „o persoană proactivă, promotoare a transformării organizaționale, cu spirit antreprenorial și disciplină”. Va avea, în principiu, studii superioare economice, administrative, tehnice sau juridice. E nevoie de „experiență în poziții de conducere în managementul public și/sau privat de minim 10 ani”. Una dintre condiții era și „o doză de umor”.

Urmează un interviu telefonic cu persoanele selectate. Trei finaliști vor fi invitați la o discuție cu o comisie de selecție, după care primarul Dominic Fritz își va anunța decizia.

About Post Author