24.600 de lei costă steagurile și montarea lor, de 1 Decembrie. În 2019, doar montarea a fost aproape dublu

Primăria Timișoara

foto: Arhivă

Cumpărarea, montarea și demontarea pentru steagurile tricolore care vor puse pe străzi de 1 Decembrie costă un pic mai mult de jumătate decât a costat, anul trecut, doar… montarea! Primăria se pregătește de ziua națională în pandemie.

În urmă cu două săptămâni, PMT a cumpărat 300 de steaguri tricolore, din „material poliester foarte rezistent la vânt și intemperii cu aspect de plasă”, cu dimensiunea de 135 / 90 cm. Vin de la Șag, de la Drapele Boscart SRL, și au costat 9.000 de lei. Tot atunci, primăria a achiziționat de la Alexiana Tim SRL 200 de „lănci pentru steaguri”, de 2 metri lungime și un diametru de 30 mm. Suma plătită: 6.000 lei.

Vineri, în 27 noiembrie, Primăria Timișoara a „tocmit” și o firmă care să presteze „servicii de arborare, pavoazarea și strângerea drapelelor tricolore pe/de și pe stalpii de iluminat stradal”. Este vorba despre 300 de steaguri care vor fi montate / demontate de ziua națională. Prețul plătit către CCI Man Concept STL: 9.600 lei, adică 32 lei / per bucată.

În total, PMT va achita, în 2020, 24.600 de lei, pentru steagurile și lăncile cumpărate, respectiv montarea / demontarea acestora.

Anul trecut s-a pavoazat mai cu… spor. Și mult mai scump

Suma este incomparabil mai mică decât cea achitată în 2019 doar pentru „servicii de pavoazare”. Vechea administrație a ieșit atunci la cumpărături serioase, după cum urmează: a plătit 41.600 lei, pentru „pavoazarea și strângerea a 300 bucăți drapele tricolore pe stâlpi și 800 bucați drapele tricolore tip papion”. Altfel spus, drapele simple au costat 32 lei montat / demontat, iar cele „papion”, 40 lei pentru același serviciu.

Dacă nu știți ce sunt „drapele papion”, amintiți-vă acele șiraguri în care fiecare steag era „strangulat” la mijloc cu o floare tricoloră. Așa li s-a părut estetic celor de la PMT. Firma care s-a ocupat de montat / demontat a fost SC Deretic Stil SRL. Tot de la aceasta, municipalitatea a achiziționat, anul trecut, și 200 stegulețe cu suport pentru mașini. Prețul: 3.600 lei, adică 18 lei / bucată.

Primăria a cumpărat și anul trecut 300 de steaguri tricolore, tot de la firma din Șag, și tot la prețul de 30 lei / bucata. Acestora și s-au adăugat 14 „drapele țări”, cu 216 lei / bucata. În total, suma plătită a fost de 12.024 lei. Municipalitatea a achitat, deci, anul trecut, pentru „pavoazarea” de 1 decembrie, peste 57.000 de lei. Niciuna dintre sumele menționate în acest material nu include TVA.

About Post Author