23.000 de euro pentru proiectul de galerie de artă de peste drum de Parcul Botanic

galerie de artă

Șase luni de proiectare și apoi mai vedem. Primăria a scos la licitație contractul de DALI și PT, pentru bucata din Bastion aflată vizavi de Parcul Botanic. Aceasta va deveni, în viitor, galerie de artă.

În luna iulie, după ani de nepăsare, Primăria Timișoara și-a amintit că este proprietara bucății din Bastion de pe Calea Alexandru Ioan Cuza – Aradului. Spațiul este în paragnă de mult timp și este acum cotropit de buruieni. Consilierii locali au votat, deci, astă-vară, un proiect privind „aprobarea funcționalității de galerie de artă a imobilului situat în Timişoara, Cl. Aradului, jud. Timș, identificat prin CF 434255-C1”.

Acum se face următorul pas: scoaterea la licitație a contractului pentru proiect tehnic și alte documentații. Anunțul a fost publicat în SEAP și se referă la „DALI + PT reabilitare galerie de artă”. „Imobilul, cu o suprafață construită la sol de 213 mp, a fost solicitat de către comunitate să fie reabilitate și astfel redat circuitului socio-cultural (…) Se propun lucrări de reparații și consolidare, pentru punerea în siguranță a imobilului. Reabilitarea construcției se face în scopul protejării clădirii de intemperii, respectiv pentru îmbunătățirea aspectului exterior și a confortului interior. Pentru reabilitare se vor folosi materiale compatibile (lemn, piatră, cărămidă). Se vor dispune reflectoare pentru iluminatul arhitectural ambiental (…) Se estimează un număr de aproximativ 2.400 utilizatori pe an.”, scrie în caietul de sarcini.

Prețul maxim oferit de primărie este de 113.778 lei, cu TVA. Cei interesați pot depune oferte până în 3 decembrie, pentru un contract care va avea o durată de 180 de zile.

About Post Author