2 iulie 2020

12 oferte pentru studiile de la Sala Polivalentă. CNI poate face evaluare până în mai 2021

Polivalentă

Compania Națională de Investiții a primit 12 oferte pentru o parte din documentația de la viitoarea sală polivalentă. Printre ele, și de la firme abonate la contracte cu Primăria Timișoara. Evaluarea se poate întinde până la anul.

În noiembrie 2019, încă premier al României, Viorica Dăncilă anunța că sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită pe Aleea FC Ripensia, lângă „Dan Păltinișanu”, așa cum voia primarul Timișoarei. „Evident că vom avea bani în bugetul de anul viitor pentru a se merge pe ceea ce trebuie făcut, pe preparativele în zona de proiectare în vederea execuției efective a lucrării și apoi să trecem la execuția efectivă. Trebuie parcurse licitațiile, CNI se ocupă de toate acestea”, declara acesta, la finele anului trecut.

În aprilie 2020, CNI a scos la licitație contractul pentru „studiu prefezabilitate, studiu de fezabilitate și alte studii tehnice specifice aferente obiectivului de investiții «Construire Sala Polivalentă 16.000 locuri, Aleea FC Ripensia nr. 37 – 35”. Valoarea estimată a contractului: 1,1 milioane de lei. Perioada de depunerea a ofertelor s-a încheiat și acum s-a tras linie. Sunt 12 la număr, după cum urmează:

 • Condesign SRL – Plan 31 RO – HIT& Cold Instal SRL
 • PGA Markers – Alex-Dia Construct SRL
 • Aduro Impex
 • Hentza Business
 • Rheinbrucke – Stareto SRL
 • Getrix – PAD Industrie – SC Pro Concept – Eastern Design Structuri – Artoprod SRL
 • Dico și Tiganas
 • Novart Engineering – Tehno Consulting Solution – Trustul de Clădiri Metropolitane – Global Proiect
 • Popp & Asociații – SC MC General Construct Engineeting – Construcții Erbașu – Graphic Studio
 • SC Lucian Simon Arhitectura SRL – Intergroup Engineering
 • Sigm – Home Project – Arbeit Arhitect Project – Allied Engineering Grup
 • SC Tecon – vision4 – Instal Data Project – Evam Constal

PGA Markers, Alex-Dia Construct, Rheinbrucke și Stareto sunt toate din Timișoara și au derulat, până acum, mai multe contracte cu primăria. Stareto este societatea care a realizat reabilitarea porților de intrare în oraș. Una dintre ele s-a prăbușit la furtuna din septembrie 2017, iar un tânăr și-a pierdut viața. Hentza Business are și ea contract cu PMT, pentru studiul de fezabilitate de la „autostrada de biciclete”.

Evaluarea ofertelor se poate întinde până în mai 2021. Contractul va avea o durată de 180 de zile și se va executa în două etape. Prima include studiul de prefezabilitate, studiul de trafic și studiul de impact asupra mediului. A doua vizează „elaborare studiu fezabilitate și întocmire studiu acustic, studiu luminotehnic, studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței energetice, randări high details, alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului”.

Abia apoi se va face proiectul tehnic și va urma licitația de execuție. CNI le-ar putea scoate „la pachet”. În varianta cea mai optimistă, șantierul ar putea începe undeva la finele anului 2021.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: