117 cazuri de Covid-19 confirmate, în total, la Smithfield și probleme la Făget

carantină

Încă 18 cazuri de coronavirus la Smithfield și focar la Făget, unde au fost confirmate, spune primarul, 15 infectări. Mai trebuie să vină rezultate de la teste. Sunt și câteva zeci de oameni izolați la domiciliu.

Sunt nu mai puțin de 117 cazuri confirmate de coronavirus la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii de porc. Ultimele 18, chiar de marți, 21 iulie. Primele infectări au apărut la începutul săptămânii trecute, fiind vorba atunci de câțiva muncitori vietnamezi. S-a început testarea masivă a angajaților. Au fost recoltate probe de la 804 persoane, iar rezultatele încă nu au venit în totalitate. Unitățile Smithfield sunt închise până în 25 iulie, după cum a decis deja DSP Timiș. Ele își vor putea relua activitatea numai după igienizare și dezinfecție, dar și după testarea, cu rezultat negativ, a angajaților, cu 48 de ore înainte.

„Vedem ce o să mai apară”

Sunt probleme și la Făget. „Am avut 15 cazuri confirmate în ultima perioadă și trebuie să mai vină rezultatele de la testele făcute luni. Înțeleg că mai sunt cazuri, dar sunt pe zona Făgetului, în comune, nu neapărat în oraș”, ne-a declarat primarul Marcel Avram. Pe lângă cei confirmați cu coronavirus, în Făget sunt „consemnate” la domiciliu câteva zeci de persoane. Primarul spune că s-ar putea ca numărul lor să crească. „Avem undeva la peste 40 de persoane în izolare. Vedem ce o să mai apară. Este vorba despre persoanele care au avut contact direct cu cei confirmați cu Covid-19. Vom ajuta acești oameni, dacă au nevoie de cumpărături, de alimente… Ca să nu iasă din casă”, explică Avram.

Edilul șef spune că nu știe câte teste au fost făcute și susține că în oraș nu sunt spații publice închise, pe motiv de pandemie. Totuși, pentru siguranță, s-a luat o decizie restrictivă. „S-a întrunit CLSU și, fiindcă avem un târg tradițional în fiecare vineri, s-a decis ca, pentru următoarele două săptămâni, cel puțin, acesta să nu se țină”, ne-a mai declarat Marcel Avram.

În Timiș au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 826 cazuri de coronavirus. Marți, 21 iulie, raportările oficiale au arătat 43 de pacienți noi cu Covid-19.

About Post Author